ERIKOISLÄÄKÄRIN PALKKIOT, TUTKIMUKSET JA HOITO

Erikoislääkärin palkkiot

Sairauskassa korvaa 80% erikoislääkärinpalkkiosta.

Sairauskassa korvaa 80% erikoislääkärinpalkkiosta, ei kuitenkaan leikkauksista tai siihen verrattavasta toimenpiteestä perittyä palkkiota. Toimenpiteistä aiheutuneita laitosmaksuja ei korvata. Poikkeuksena tähystystutkimusten (skopioiden) laitosmaksut, joista korvataan 50%.

Tutkimukset yksityisellä lääkärin lähetteellä

Sairauskassa korvaa 80% lääkärin määräämistä laboratoriotutkimuksista ja patologian alaan kuuluvista tutkimuksista sekä niihin liittyvästä näytteenotoista.

Sairauskassa korvaa 80% lääkärin määräämistä radiologisista tutkimuksista, ei kuitenkaan tutkimuksen yhteydessä tehtäviä muita toimenpiteitä.

Toimistomaksuja, e-reseptimaksuja tai kantamaksuja ei korvata.

Korvauksen hakeminen

Sairauskassalla on sopimuspaikkoja, joissa esittämällä Kela-kortin (kortin takana on merkintä kuulumisestasi Sairauskassa Metsoon) saa suoraan korvauksen. Omavastuuosuus 20% maksetaan käynnin jälkeen lääkärikeskuksen kassalla. Sopimuspaikka laskuttaa loput kustannukset suoraan sairauskassalta.

Jos asioit lääkärikeskuksessa, jolla ei ole sopimusta sairauskassan kanssa niin maksa käynti ensin kokonaan itse ja toimita lasku, maksukuitti ja lääkärin lähete + Kela-liitteet sairauskassaan niin maksamme korvauksen sinulle. Muista lisätä korvaushakemukselle tilinumerosi ja allekirjoituksesi. Korvauksen hakuaika on 6kk maksun suorittamisesta.

Sopimuspaikat

Sairauskassa on tehnyt laskutussopimuksen alla olevien palveluntuottajien kanssa, joissa asioidessasi sinun ei tarvitse maksaa kuin omavastuuosuus esittämällä Kela-kortti.

Mehiläinen

Suomen Terveystalo

Seppämagneetti Oy

Synlab

 

 

Sairauskassa Metso
Valmetinkatu 2
44200
 SUOLAHTI
Avoinna ma-ke klo 10–12 ja klo 13–15
020 4550 888