ETUUKSIEN HAKEMINEN

Sairauskassan etuudet on haettava kirjallisesti ja dokumentit on toimitettava kassaan alkuperäisinä. Hakuaika on kuusi kuukautta maksun suorittamisesta.

Samalla Kela-hakemuksella haet maksamistasi kustannuksista sekä sairausvakuutuslain mukaisen (Kela-) korvauksen, että kassan lisäetuuden. Mikäli asiaan ei liity Kela-korvausta, etuuden hakemiseksi riittää että toimitat sairauskassaan alkuperäisen dokumentin kustannuksesta ja maksutositteen, muista lisäksi ilmoittaa oma tilinumerosi etuuden maksamista varten. Sairauskassaan toimittamastasi dokumentista tulee näkyä jäsenen nimi, maksunsaaja, kustannuksen peruste, kustannus sekä esim. hierontakuitissa käyntipäivät, hierojan nimi ja y-tunnus.

Julkisen terveydenhuollon laskut voit toimittaa suoraan sairauskassaan maksamista varten. Merkitse laskuun selkeästi onko lasku jo maksettu vai maksamatta. Jos haluat että lasku maksetaan suoraan terveydenhuollon yksikölle, niin toimita lasku vähintään viikkoa ennen eräpäivää sairauskassaan.

Yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajalla asioidessasi etuuden hakemiseen vaikuttaa se käytkö sellaisella palveluntuottajalla jolla on sopimus sairauskassan kanssa. Sopimuksia sairauskassallamme on esimerkiksi apteekkien ja fysioterapeuttien kanssa. Voimassa olevat sopimukset löydät kohdasta sopimuspaikat.

Käydessäsi sellaisella palveluntuottajalla, jonka kanssa sairauskassalla ei ole sopimusta, maksa koko kustannus ensin itse ja hae korvaus saamillasi lomakkeilla sairauskassasta. Muista laittaa Kelan korvaushakemukselle myös tilinumerosi ja allekirjoituksesi. Näin menetellään esimerkiksi  yksityisellä silmälääkärillä käydessä.
Sopimuspaikassa asioidessasi kerro olevasi sairauskassamme jäsen ja esitä Kela-korttisi. Tällöin sopimuspaikka laskuttaa sairauskassaa suoraan sääntöjemme mukaisesta korvauksesta ja itse maksat vain omavastuuosuuden.
Sairauskassa Metso
Valmetinkatu 2
44200
 SUOLAHTI
Avoinna ma-ke klo 10–12 ja klo 13–15
020 4550 888