Jäsenyys

Sairauskassan jäsenyyttä tulee hakea kolmen kuukauden kuluessa työsuhteen alkamisesta. Linkin hakemuslomakkeelle löydät alempaa tältä sivulta. Jäsenyyden edellytyksiä ovat työsuhde toimintapiiriin kuuluvaan työnantajaan sekä pääasiallisen toimeentulon saaminen tältä työnantajalta. Uudet jäsenyydet vahvistaa sairauskassan hallitus. Jäsenyys tulee voimaan hallituksen kokousta seuraavan täyden kuukauden alusta.

Kun sairauskassan hallitus on hyväksynyt jäsenyytesi, saat uuden Kela- kortin kotiin postitse. Uuden Kela-kortin kääntöpuolella on teksti työpaikkakassa 17001. Sairauskassan jäsenyys osoitetaan tällä Kela-kortilla, erillistä jäsenkorttia sairauskassalla ei ole. Käytä aina vain uusinta Kela-korttiasi sekaannusten välttämiseksi, aina uuden Kela-kortin saadessasi hävitä edellinen kortti.

Sairauskassan jäsenmaksu on 1,3 % ennakkoperintälain alaisesta palkasta, vähintään 17 e/kk. Työnantajat pidättävät jäsenmaksun suoraan palkasta.
Jäsenyyshakemus.doc

Jäsenyyshakemuksen voit palauttaa Aija.Rautiainen(at)agcocorp.com -osoitteeseen sähköisesti. Sähköpostia lähettäessäsi korvaa (at) merkki @-merkillä. Hakemuksen voit halutessasi myös tulostaa ja lähettää täytettynä Sairauskassaan sisäisessä tai tavanomaisessa postissa. Hakemuksen voit myös käydä täyttämässä Sairauskassassa.