SILMÄLASIT JA HAMMASHOITO

Silmälasit

Sairauskassa korvaa lääkärin tai optikon määräämistä silmälaseista 320€ joka kolmas vuosi, kun kassan jäsenyys on kestänyt vähintään yhden vuoden. Korvauksen edellytyksenä on, että silmälasien linssit on hiottu optisesti näkökykyä korjaaviksi.

Silmälääkärin tekemästä tutkimuksesta korvataan 80%. Optikon tekemää näöntarkastusta ei korvata.

Korvauksen hakeminen

Maksa silmälasit ensin kokonaan itse ja toimita nimelläsi oleva kuitti sairauskassaan niin sairauskassa korvaa sinulle 320€.

 

Hammashoito

Sairauskassa korvaa hammashoidosta 270€/kalenterivuosi, kun sairauskassan jäsenyys on kestänyt vähintään vuoden. Korvaus sisältää kunnallisen hammaslääkärin ja suuhygienistin hoidot, yksityisen hammaslääkärin ja suuhygienistin hoidot. Hoitotyönä pidetään myös hampaiden tutkimusta, oikomishoitoa, proteettisia toimenpiteitä ja hammasteknistä työtä. Hammashoidon korvausta voi myös käyttää purentakiskojen kustannuksiin.

Korvausten hakeminen

Toimita sairauskassaan lasku ja kuitti maksusta.  Palveluntuottaja voi tehdä Kela-vähennyksen suoraan. Jos Kela-vähennystä ei kuitenkaan tehdä palveluntuottajan toimesta, toimita sairauskassaan -> Selvitys hammaslääkärin antamasta hoidosta ja perityistä palkkioista, lasku sekä allekirjoitettu korvaushakemus.

 

 

 

 

 

 

Sairauskassa Metso
Valmetinkatu 2
44200
 SUOLAHTI
Avoinna ma-ke klo 10–12 ja klo 13–15
020 4550 888